Η άρση των στρεβλώσεων του ραδιοφωνικού κλάδου σε συζήτηση της ΕΙΙΡΑ με τον Υφυπουργό κ. Σ. Πέτσα

#3 Διμηνιαίο δελτίο ακροαματικότητας ραδιοφώνου & ΡΦ σταθμών Αττικής, περιόδου 17Ιουν19-08Σεπ19.
16/09/2019
#4 Διμηνιαίο Δελτίο Ακροαματικότητας Ραδιοφώνου & ΡΦ σταθμών Αττικής| Περίοδος 09Σεπ19-03Νοε19.
18/11/2019

Η άρση των στρεβλώσεων του ραδιοφωνικού κλάδου σε συζήτηση της ΕΙΙΡΑ με τον Υφυπουργό κ. Σ. Πέτσα

Sound engineer and producer working together at mixing panel in the boutique recording studio.

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τα ρυθμιστικά ζητήματα του ραδιοφωνικού κλάδου πραγματοποίησε το Προεδρείο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Στέλιο Πέτσα, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019.

Οι ιδιοκτήτες των ραδιοφώνων της Αττικής είχαν την ευκαιρία να θέσουν υπόψη της νέας ηγεσίας τόσο τις χρόνιες στρεβλώσεις που έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών όσο και σειρά προτάσεων που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και ενισχύουν τη δικαιοσύνη στην κατανομή των αμοιβών και των εργοδοτικών εισφορών.

Στη συζήτηση παρουσιάστηκε αναλυτικά η θέση του κλάδου για την αδειοδότηση των Ρ/Σ -καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια-, και, ειδικότερα, η πρόταση για διαφανή διαγωνιστική διαδικασία αδειών, κατά το μοντέλο του beauty contest, με κριτήρια που θα έχουν έρεισμα στο άρθρο 15 παρ. 2 Συντάγματος και θα διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, τον ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό στην παροχή ποιοτικών ραδιοφωνικών υπηρεσιών, χωρίς στρεβλώσεις.

Τέλος, το Προεδρείο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ειλικρινή και σε βάθος συζήτηση, καθώς και για τον βαθμό γνώσης του κ. Υφυπουργού και των συνεργατών του επί των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, έθεσε την ΕΙΙΡΑ στη διάθεση της Κυβέρνησης προκειμένου να συνεχιστεί η διαβούλευση και να ρυθμιστεί το ραδιοφωνικό τοπίο επ’ ωφελεία της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας των πολιτών.