Με νέο ΔΣ η ΕΙΙΡΑ απέναντι στον παράλογο νέο φόρο 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ 24/07/2018

Το ραδιόφωνο για πρώτη φορά στην Ελλάδα και η ιστορία του
28/08/2018
Τα ραδιόφωνα της Αττικής στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας 31/07/2018
28/08/2018

Με νέο ΔΣ η ΕΙΙΡΑ απέναντι στον παράλογο νέο φόρο 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ 24/07/2018

 

Εξελέγη νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ), κατά την τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της 26.6.2018, και συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

  1. Παναγιώτης Κωστάκης (Kiss Fm), Πρόεδρος του Δ.Σ.
  2. Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου (όμιλος FRONTSTAGE – Red, Hit, En Lefko, Μελωδία), Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.
  3. Αγγέλα Κακαουνάκη (ΣΚΑΙ), Γενική Γραμματέας
  4. Κωνσταντίνος Φωτόπουλος (ΔΡΟΜΟΣ & ΔΙΕΣΗ), Ταμίας
  5. Νίκος Μπιλίρης (PEPPER & MENTA), Μέλος
  6. Αλέξης Καρακατσάνης (EASY & ΡΥΘΜΟΣ), Μέλος και
  7. Βαγγέλης Σπάρταλης (REAL FM), Μέλος

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν:

Χάρης Πολίτης (Sfera & Μουσικός),  Α’ Αναπληρωματικό Μέλος του ΔΣ

Στέλιος Μιχαλόπουλος (Athens Dee Jay, Rock, Λάμψη), Β’ Αναπληρωματικό Μέλος του ΔΣ

Βασίλης Παπαχριστοδούλου (Ραδιόφωνο 24/7), Γ’ Αναπληρωματικό Μέλος του ΔΣ.

 

Ως άμεση προτεραιότητα του νέου ΔΣ, κατά την πρώτη συνεδρίασή του με τη νέα σύνθεση, τέθηκε το μείζον ζήτημα της νέας εισφοράς υπέρ του του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ), ύψους 2% επί του κύκλου εργασιών των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων. Ομόφωνα τα μέλη τόνισαν ότι «δεν μπορούμε να επωμιστούμε τον απροσδόκητο και παράλογο νέο φόρο, πέραν της υπάρχουσας εισφοράς ΕΦΚΑ, που θα επιβαρύνει την ήδη βεβαρημένη οικονομική κατάσταση των ραδιοφωνικών σταθμών, χωρίς καμία μελέτη που να μπορεί να αποδείξει ότι ο ΕΔΟΕΑΠ θα καταστεί βιώσιμος, και θα μπορεί να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες από τον ΕΟΠΠΥ και το ΕΤΕΑΠ».

Σημειώνεται ότι η ΕΙΙΡΑ ήδη έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση του Κανονισμού Είσπραξης Εσόδων του ΕΔΟΕΑΠ. Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί και νέα αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία εγκρίθηκε το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ.

 

Για την ΕΙΙΡΑ

Η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής, εκπροσωπεί τις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις της Αττικής, ενώπιων αρμόδιων εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών αρχών ρύθμισης και εποπτείας του τομέα των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και ενώπιον κάθε εταίρου που σχετίζεται με θέματα ραδιοφωνίας, με στόχο την προαγωγή θέσεων και προτάσεων που σχετίζονται με τη λειτουργία της Ελληνικής ραδιοφωνίας. Η ΕΙΙΡΑ έχει δημιουργήσει μαζί με την Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης – Επικοινωνίας (ΕΔΕΕ), τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Αστική Εταιρεία Μέτρησης Ακροαματικότητας Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΑΕΜΑΡ), με σκοπό τη μέτρηση της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών που εκπέμπουν νόμιμα στην περιφέρεια του νομού Αττικής.

 

Για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση επί θεμάτων τύπου, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον

Δημήτρη Κωνσταντέλλο στο info@eiira.gr