#7 Διμηνιαίο Δελτίο Ακροαματικότητας Ραδιοφώνου & ΡΦ σταθμών Αττικής| Περίοδος μέτρων για την πανδημία Covid-19 – «Μένουμε Σπίτι»

Στα υψηλά προ πανδημίας επίπεδα η ακροαματικότητα ραδιοφώνου
07/05/2020
Πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Σωματείου “ΕΙΙΡΑ”, την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020
12/06/2020

#7 Διμηνιαίο Δελτίο Ακροαματικότητας Ραδιοφώνου & ΡΦ σταθμών Αττικής| Περίοδος μέτρων για την πανδημία Covid-19 – «Μένουμε Σπίτι»

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των ευρημάτων της έρευνας.

Στην παρούσα έκθεση τα αποτελέσματα προέρχονται από τις τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 7.907 άτομα που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 10/03 έως 13/04/2020 και 28/04 έως 18/05/2020. Τη συγκεκριμένη περίοδο είχαμε 2 εβδομάδες διακοπή της έρευνας πεδίου λόγω Πάσχα.

Επίσης, έχουμε συγκριτικά στοιχεία με το δίμηνο των συνεντεύξεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 14/01/2020 έως 09/03/2020.

Να σημειωθεί ότι κατά την παραπάνω περίοδο διεξαγωγής της έρευνας, η χώρα μας ήρθε αντιμέτωπη με την πανδημία της νόσου του κορωνοϊού COVID-19 που είχε ως αποτέλεσμα να συμβούν τα εξής σημαντικά γεγονότα:
• Κλείσιμο σχολείων στις 11/03
• Κλείσιμο εστιατορίων/ καφέ/ κομμωτηρίων/ μπαρ/ χώρων θεαμάτων κ.α στις 14/03
• Κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων στις 18/03
• Περιορισμός της κυκλοφορίας στις 23/03
• Σταδιακή άρση των μέτρων με κατάργηση των κωδικών για την κυκλοφορία και άνοιγμα μικρών συγκεκριμένων κατηγοριών καταστημάτων / κομμωτηρίων στις 04/05
• Άνοιγμα και των υπολοίπων κατηγοριών καταστημάτων και έναρξη λειτουργίας 3ης Λυκείου στις 11/05.

Τα αποτελέσματα της έρευνας σταθμίστηκαν με τη μέθοδο RIM ως προς φύλο, ηλικία και περιοχή κατοικίας με τα πληθυσμιακά στοιχεία της Eurostat.

Η έρευνα πεδίου υλοποιείται εξ ημισείας από τις εταιρείες ερευνών MRB HELLAS S.A και GLOBAL LINK S.A., μέλη του ΣΕΔΕΑ, ακολουθώντας τα ίδια πρότυπα, οδηγίες και κανόνες.

Συμβουλευτικό και ελεγκτικό ρόλο καθόλη τη διάρκεια της έρευνας και σε κάθε διαδικασία αυτής έχει το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Επισυνάπτονται οι σχετικοί πίνακες εδώ:

7ο ΔΙΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την ΑΕΜΑΡ

Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΑΕΜΑΡ) αποτελεί αστική εταιρεία μη κερδοσκοπική, που δημιουργήθηκε από την ΕΙΙΡΑ (Eνωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής) και την ΕΔΕΕ (Eνωση Εταιρειών Διαφήμισης – Επικοινωνίας), με σκοπό την ανάθεση συστήματος μέτρησης της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών που εκπέμπουν νόμιμα στην περιφέρεια του νομού Αττικής.

 Για κάθε πρόσθετη διευκρίνηση επί θεμάτων τύπου, παρακαλώ επικοινωνήστε στο info@eiira.gr